sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

*Harmaan pitsijakun pitkä taival*

Minulla on huono tapa aloittaa neuletöitä ilman että koskaan saan niitä loppuun.  Keskeneräisiä töitä lojuu joka puolella asuntoa. Yleensä aloitan neulomisen todella innokkasti, mutta usein innostukseni syystä tai toisesta lopahtaa. Syitä siihen on monia: neuletyö käy yksitoikkoiseksi tai on liian vaikea tehdä, lankayhdistelmä onkin huono, kuviosta tuli liian sekavan näköinen, lanka loppui kesken, työ on jäänyt niin kauaksi aikaa nurkkaan lojumaan ettei sitä jaksa enää jatkaa tai sitten yksinkertaisesti olen liian laiska tai kärsimätön saamaan niitä valmiiksi. 
Olin muutama kuukausi sitten siskoni luona kylässä. Valittelin taas samaa asiaa miten en saa ikinä neuletöitäni valmiiksi. Päätimme sitten neuloa samanlaisen neuletyön. Yhdessä. Tarkoitus oli kannustaa toista tekemään työ loppuun. Selasimme lehtiä ja kun olimme päättäneet, minkä neuleen neulomme, menimme kauppaan ostamaan tarvittavat langat ja puikot. Neuletyö oli pitsineuleinen pitkähihainen jakku, jonka edessä napitukset. Aloitin neulomaan jakkua vaaleanharmaasta Novitan Rose Mohair-langasta, puikot numero 4.

Kuva 1. Neulejakun lankamateriaali tuo luksusta

Neuloimme yhdessä telkkaria katsellen siihen asti, kunnes minun oli aika parin päivän päästä palata kotiin. Jatkoin neulomista kotona. Tein jakusta hieman lyhyemmän, boleromaisen version, pitkillä hihoilla kuitenkin. Innostus neuloa säilyi, kun toinen oli kannustamassa ja kyselemässä kuinka pitkällä jo olet. 
Sain kappaleet valmiiksi omasta mielestäni nopeassa tahdissa ja kasasin neuleen lähes yhdeltä istumalta. Neule vaikutti sopivalta sitä sovittaessani. Sitten neule jäi kesken pitkäksi aikaa, koska minulta loppui lanka. Sain hankittua lisää lankaa, mutta viimeistelin (napinlävet sekä pääntie) jakun vasta pari päivää sitten. 

Kuva 2. Pitsijakku takaa

Pääntien tein vain yksinkertaisella langalla, koska en katsonut ohjetta niin tarkkaan, enkä viitsinyt enää purkaa sitä. Napituslistat tein kummallekin puolelle virkkaamalla ja käytän nappien sijasta nauhoitusta etumuksessa. 
Tämä on ensimmäinen isotöinen neuleeni, jonka olen saanut valmiiksi. Sitä ennen olen keskittynyt asusteiden neulontaan. Kyllähän tuohon hieman virheitä tuli, mutta tekemällä oppii :) 

1 kommentti:

  1. Miten, oi miten, saisin itekin omani valmiiksi?? Tää näyttää hyvältä, mun versiosta tuli vähän liian iso :/

    VastaaPoista