sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kuinka kaikki alkoi?

Muistan kun neuloin ensimmäistä kaulaliinaani. Väri oli ällöttävän oranssi ja se oli täynnä reikiä. Koulun käsityötunnilla neuloin kädettömän kissan ja lapasten värikuviossa oli enemmän virhekuviota kuin oikeinneulottua. Lisäksi niistä tuli erikokoiset. Muistan myös sen, kun koulun ompelukoneet jumittivat aina jossain vaiheessa, kun niitä käytin. 

Mutta.

Silti käsityöinnostukseni on säilynyt vuosien myötä enemmän tai vähemmän. Lukiossa salainen haaveeni oli päästä opiskelemaan jotakin käsitöihin liittyvää alaa, vaikka olin varma etten pääsisi. Päätin kuitenkin hakea ja suureksi ilokseni pääsinkin opiskelemaan tekstiili- ja vaatetussuunnittelua ammattikorkeakouluun, josta valmistuin muotoilijaksi vuoden 2009 keväällä. Koulusta olenkin sitten saanut sen suuren palon ja innostuksen käsitöihin ja muuhun luovaan toimintaan.

Eniten käsityöaikaani taitaa viedä neulominen. Minulla on aina jonkinlainen neulomistyö työn alla. Välillä vaihdan sen virkkaukseen. Lisäksi ompelen itselleni vaatteita ja tuunaan vanhoista itseni näköisiä. Muita luovuutta käsitteleviä harrastuksiani ovat valokuvaus, piirtäminen ja kirjoittaminen.
Käsityöt ovat suuri osa vapaa-aikaani ja niiden tekeminen piristää mieltäni. Joskus en tahdo saada unta, kun mielessäni pyörii jokin toteutettava käsityösuunnitelma. Vaikka teen käsitöitä pääosin ohjeiden mukaan, muokkaan niitä kuitenkin itseni näköiseksi hyvin usein, jonka lisäksi suunnittelen niitä itse. En taida omistaa yhtäkään vihkoa, jossa ei olisi jonkinlaista käsityösuunnitelmaani :D

Tähän blogiin aion kirjoitella luovuuden tuskia ja iloja valmiiden töiden muodossa, joita toivottavasti tulee paljon vuosien aikana. Luovaa mieltä ja tekemisen intoa kaikille käsityönharrastajille toivottelee eräs käsityöhullu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti