torstai 5. tammikuuta 2012

Lohtu - neulottu pupu

Tein ensimmäisen neulotun pupuni halvasta puuvillalangasta. Tulos ei ollut täysin tyydyttävä joten päätin että joku muu lanka sopii paremmin neulottuun pupuun. Jokin pehmeä ja pupumainen. Päädyin mohairiin.

Pupun neuloin lohduksi siskolleni, jolle sattui valitettava elämänmuutos ja ajattelin pupun tuovan lohtua sekä muistuttaisi siitä että olen siskoni tukena, vaikken olisikaan fyysisesti läsnä.

Pupu on neulottu Suuren Käsityölehden ohjeen mukaan samalla ohjeella kuin puuvillainen pupukin. Lankana käytin sinistä ja harmaata Novitan Rose Mohairia ja täytteenä puuvillavanua. Kuukausi taisi pupun teossa vierähtää, mutta motivaatiotani piti yllä päästä antamaan pupu siskolleni. Neuloin myös valmiille pupulle vaaleanvihreän mohairkaulaliinan. Pupun virallinen nimi on Lohtu, mutta käytän huumorilla siitä myös nimiä Oiva Lohtunder ja Rätti.

Oiva Lohtunder
Neulominen sujui hyvin televisiota katsellessa sekä matkustaessa. Neulominen oli työlästä monine paloineen, mutta helppoa selkeine ohjeineen. Ehkä vielä joskus teen toisen värisen pupun koristamaan hyllyä :)


5 kommenttia:

 1. hei! mistä saisin tämän pupun ohjeen? olen yrittänyt etsiä sitä, kun näin kaverillani samanlaisen. en vain löydä ohjetta mistään :/

  VastaaPoista
 2. Jossakin Suuressa Käsityölehdessa sen olen ottanut. Harmi etten muista mistä :(

  VastaaPoista
 3. Ui ui ku on söpö<3;)!

  VastaaPoista
 4. voitko laittaa tänne ohjetta??

  VastaaPoista