sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Rokokoo - mustavalkoinen kesämekko

Näin kauan aikaa sitten Moda-lehdessä ompeluohjeet ihanaan kesäiseen mekkoon, jossa oli naruolkaimet ja laaja helma. Lainasin saman lehden kirjastosta ja kopioin kaavat itselleni. Nyt kesän korvalla ompelin mekon puuvillakankaasta.

Kuva 1. Moda-lehden mekkomallit


Mekko on valmistettu mustavalkoisesta Rokokoo-puuvillasekoitteesta, materiaalina 50% puuvillaa ja 50% polyesteriä (Jysk 26,99e/ 5m). Kangas on venymätöntä ja napakkaa. Mekko pysyy hyvin kuosissaan, mutta ei laskeudu hirveän hyvin vaan jää hieman pöyhkeäksi.


Kuva 2. Rokokoo-puuvillasekoitekangas

Mekon malli oli helppo ommella alusta loppuun, lankana käytin mustaa polyesterilankaa. Helppoutta tarjosi myös venymätön materiaali, joista tykkään ehkä eniten. Tein mekon polvipituiseksi, mutta en laittanut mallin mukaista kangasröyhelöä helmaan, vaan ompelin helmaan kerroksen mustaa tylliä. Tylliä oli vain jämät, joten minun piti ommella ensin muutama tyllinauha yhteen, josta sain tarpeeksi pitkän nauhan helmaan rypytyksineen. Mekon olkaimiksi laitoin mustaa, kapeaa satiininauhaa. Vyötäröllä on kiristävä kuminauha, joka on kuvissa vyötärövyön alla.

Kuvat 3.-4. Mekko edestä ja takaa

Ja olihan se mekko pakko ikuistaa kameralle. Mekko siirtyi kuviksi omalla takapihalla aurinkoisena alkukesän päivänä. Mallina toimi luonnollisestikin oma sisko, joka poseerasi kameralle ruokapalkalla :D 
Mekon teosta jäi hyvä mieli ja tätä mekkoa tulee varmasti käytettyä kesällä mahdollisissa juhlissa :)

Kuva 5. Mekko mallin päällä

1. Mustavalkoinen Rokokoo-kangas: Jysk
2. Musta tylli: Eurokangas
3. Musta satiininauha: Sinooperi tai kirppari (en muista tarkkaan)
4. Vyötärövyö: Seppälä
5. Kengät: Kenkäsiskot

Kuvauspaikka: Jämsänkoski

2 kommenttia:

  1. Ihana kuosi ja mekko! Oli mukava päällä ja hyvännäköinen. Teetkö mulle samanlaisen, jos ostan kankaan? :)

    VastaaPoista