torstai 1. marraskuuta 2012

Minihattu Be my gothin mukaan

Be my goth-sivusto on tanskalaisen goottipariskunnan ylläpitämä sivusto, joka sisältää ohjeita goottihenkisten käsitöiden tekemiseen. Ohjeet ovat kategorisoitu vaatteisiin, asusteisiin, sisustukseen ja muihin outouksiin :P Lisäksi sivustolla on perusohjeita ompelun alottelijoille sekä edistyneemmille. Kaikki ohjeet ovat ilmaisia.

Be my gothin maailmaan pääset tutustumaan täältä.

Tänään sivustoa selaillessani yllätti mielihalu tehdä sivustolla esitelty minihattu. Hatun alkuperäisen ohjeen nimi on Victorian Mini Hat, johon löytyy kuvallinen tutoriaali täältä.

Ohjeen yksi suurista hyvistä puolista on se, että hatun rakenteeksi voi käyttää tyhjiä vessapaperirullia. No niitähän meillä piisaa usein riesaksi asti koska ne eivät aina mene siihen roskikseen mihin ne kuuluisivat vaan pyörivät pesukoneen ja seinän välikössä. Me dislike x( Nyt niillekin saa käyttöä ja samalla säästyy luontoa. Me like :)

Ensin kokosin hatun lierin ja kupolin pahvista, jotka päällystin teipillä. Ohjeessa käytettiin ilmastointiteippiä, mutta itse käytin leveää maalarinteippiä, koska vaikka meillä on pinkkiä ilmastointiteippiä, poikaystävä tarvitsee sitä juttuihinsa enkä viitsi sitä kuluttaa omiin tarkoituksiini. Lisäksi maalarinteippi on halvempaa ja kestää kyllä vettä jonkin verran.

1. Hatun kupoli tehtiin vessapaperirullasta ja lieri tavallisesta pahvista

2. Maalarinteipillä vuorattu rakenne

Hatun rakenneosat liimasin yhteen pikaliimalla, joka kuivuessaan tuntui pahvin läpi hassusti kuumalta kädellä kosketettaessa. Odottaessa liiman kuivumista, tein kaavat hatun kangasosiin. Kankaaksi kokeilin viininpunaista joustosamettia joka antaa hienostelevan mutta tyylikkään sävyn minihatulle. Kappaleet ommeltiin käsin hatun kappaleiden päälle, jonka jälkeen yhdistin ne vielä toisiinsa kiinni, jottei kappaleiden väliin jäisi ikävää rakoa. 

3. Kankaanompeluprosessi meneillään

4. Hattu odottamassa koristelemistaan

Ommelsaumojen peittämiseksi ompelin hattuun alle pitsinauhaa ja päälle ohutta satiininauhaa, jonka solmin lopuksi rusetiksi. Näin oli minihattu valmis :) 

Tyhjiä vessapaperirullia on vielä vaikka muille jakaa, joten minulla on materiaalia tehdä lisää minihattuja. Lisäksi voisin kokeilla erilaisista kankaista ja koristenauhoista tehtyjä versioita. Helmiä ja sulkiakin löytyy, jos niitäkin saisi laitettua mukaan. Plussaa tekemisessä on myös se, että käsin ommellessa voin katsoa samalla vaikkapa Walking Deadiä :D

5. Valmis minihattu

6. Nauhakoristeet käsin ommeltuna


Käyttämäni materiaalit:
Viininpunainen joustosametti (Kylähullu Kirpputori, Kouvola)
Musta pitsinauha (Porin kirpputori)
Ohut satiininauha (Sinooperi)
Maalarinteippi (Tarvikekeskus, Jämsä)
Valkoinen pahvi vesivärilehtiöstä (Suomalainen kirjakauppa)

--------------------------------------------------------------------------------------

Innostuinpa sitten tekemään kaksi muutakin minihattua telkkaria katsellessa :D Kummassakin on Kangastori.comista ostettua satiinikangasta, jossa punaisessa on päällä mustaa hämähäkkipitsiä. Tässäpä niistä kuva:1 kommentti:

  1. Ihania pieniä hattuja! Tosi gootteja :) Hienoi noi kuvat vaihe vaiheelta, kiva lukea tällästä blogia.

    VastaaPoista